Vad är tid och hur använder vi den?

Funderar över vårt förhållande till tiden och hur vi ser på den. Tänker vi att vi har tid eller att vi tar oss tid? Jag har ofta tänkt att jag inte har tid men det har för det mesta handlat om prioriteringar, jag hade tid till det jag verkligen värderade just då. Eller som någon uttryckte det, om det brinner i håret har man alltid tid att släcka det.

Den tid som kommer till oss stund för stund är ett råmaterial, en resurs i våra liv. Vi kan välja hur vi använder den tid vi får och de val vi gör formar våra liv. Hur vi disponerar vår tid varje dag, vecka, månad, år ... blir till slut summan av hur vi tillbringar livet. Vi kan välja att leva medvetet så att vi vet vad och varför vi väljer, eller omedvetet (vi gör inte aktiva val) vilket kan leda till känslan att livet bara händer med oss. Jag är övertygad om att frihet innebär att välja medvetet.

Dagarna kommer till oss som förklädda gåvor ... vi fattar inte ... ser inte hur värdefulla de är. Vi kan använda dem klokt, varje morgon får vi en ny gåva och en ny möjlighet att välja. Är inte det fantastiskt? Livet kommer till oss stund för stund . Det gör stor skillnad om vi inte tar gåvan för självklar.