Leva med frågorna

Som barn ställde vi många frågor, men ju äldre vi blev desto färre frågor. Som vuxna tror vi ofta att vi vet mera än vi faktiskt vet, vi är mätta och nöjer oss många gånger med antaganden. Vad händer när vi slutar ställa frågor, vill bevara status quo? Vi slutar växa. Frågor är dynamiska, de driver oss framåt och får oss att utvecklas. Frågorna skapar klarhet. Einstein betonade att det viktiga är att aldrig sluta att ställa frågor, alltid vara nyfiken.

Vad skulle kunna hända om vi ifrågasatte varför vi gör som vi gör och hur vi lever genom att börja ställa frågor? Något skulle helt säkert hända, kanske början på något nytt, en resa som vi inte vet var det slutar ...

Den här typen av frågor har jag levt med de senaste åren. Vart är jag på väg? Vill jag verkligen fortsätta leva så här? Vet jag egentligen vad jag djupast sett vill och längtar efter? Anar jag en längtan som jag inte vågar utforska? Vad håller mig tillbaka? Vad är jag egentligen rädd för? Frågor skapar klarhet!